Wat ik de afgelopen twee/ drie weken heb gedaan…

Wat ik de afgelopen twee/ drie weken heb gedaan…

De tijd gaat snel, ook wanneer het even niet zo lekker met je gaat. In de tussentijd heb ik een afspraak bij de huisarts gehad en ik bleek een maaginfectie en candida te hebben. Voor de maaginfectie ben ik nu behandeld en voor candida in behandeling, tjonge dat doet toch wel wat met je lichaam (en humeur 😉  ) hoor. Galsteenklachten, maaginfectie en candida. Hopelijk ben ik er straks helemaal vanaf (mag ook wel na ruim vier maanden deze klachten) en heb ik genoeg artsen voor de komende 40 jaar bezocht. De klachten worden gelukkig minder, alleen die moeheid blijft er nog in zitten. Nu ga ik zo nog even een probiotica-kuurtje bestellen om mijn immuunsysteem een boost te geven en verder blijf ik opletten wat ik eet en drink. Mijn streven is om iedere dag een blog te plaatsen, maar dat is me dus door omstandigheden niet bepaald gelukt 🙁

Maar wat heb ik allemaal gedaan wat ik graag met jullie wil delen? Nou ondanks het bovenstaande, hadden we al het een en ander gepland. 

Cochem!

DSC09573 (1)

Al een aantal maanden geleden hadden wij met mijn familie een weekendje in Cochem geboekt. Maar tot het laatste moment bleef het even spannend of we wel zouden gaan, mijn zusje was vreselijk door haar rug gegaan en ik zat zelf natuurlijk ook met lichamelijke klachten. Met twee antibiotica’s en een maagbeschermer besloten we toch te gaan. Mocht het niet gaan, dan konden we altijd in het huisje blijven en de rest gaan zwemmen, een burcht bezoeken of Cochem in gaan. Vorig jaar waren we ook naar hetzelfde park geweest met mijn moeder, dit was haar kerstcadeau van ons. In dat weekend zijn we verliefd geworden op Cochem, wat een prachtig en geweldig plaatsje. Dit jaar besloten met z’n allen te gaan. Na ruim 3 uur rijden kwamen we aan, de zon scheen, de winkels waren open en de terrasjes gevuld… ons weekend kon beginnen!

DSC09386

De eerste avond maakten we het onszelf makkelijk en hadden we zelf al eten voorbereid thuis zodat we dat daar alleen maar hoefden op te warmen. Daarna zijn we naar de plaza van het park gegaan voor een lekker ijsje. We verzamelden wat folders van de activiteiten in de omgeving en gingen weer terug naar het huisje.

DSC09442         DSC09433        DSC09491

De volgende dag gingen we naar de Burcht Eltz. Burcht Eltz is echt prachtig! De burcht ligt een eindje van de Moezel af, in een bos op een steile rots. Met zijn acht spitse torens is het één van de mooiste en best bewaard gebleven burchten van Duitsland en dus zeker een bezoekje waard. We kozen voor een rondleiding van ruim 45 minuten en was precies genoeg voor de aandacht van de kinderen. We lunchten daar met een heerlijke Flammkuchen en maakten veel foto’s. We boften met het weer. Was alleen jammer dat we niet konden wandelen vanwege de rugklachten van mijn zus, je kon er namelijk naar beneden lopen langs een beekje zo de Burcht rond.

DSC09483

‘s Middags een taartje eten in een lunchroom, in de lekkerste en gezelligste lunchroom van Cochem.

DSC09576

IF

 

‘s Avonds naar de kinderdisco en aansluitend uiteten op het park. Het was allemaal heerlijk, maar veel te veel haha.

DSC09529

De volgende ochtend gingen we na het ontbijt met verse broodjes naar het zwembad. Mijn man nam de kinderen mee in het water, mijn moeder en ik bleven aan de kant en maakten foto’s en mijn zus en haar vriend bleven in het huisje om alvast wat op te ruimen. Ondanks dat het een klein kaal zwembad was hebben de kinderen (en mijn man) zich uitstekend vermaakt.

DSC09533

Na het zwembad hebben we alles ingepakt en lunchten we op het park, waarna we vervolgens moesten haasten om op tijd bij de boot te zijn voor de rondvaart. Helaas konden wij niet zo snel een parkeerplek vinden (het zag namelijk grijs van de ouderen, bussen en dagjesmensen op de parkeerplaatsen) en hebben we toch wel even gedacht dat wij het niet zouden halen en de rest wel op de boot zouden zitten haha. Maar we hadden het gered, gelukkig!

DSC09573 (1)     DSC09560     DSC09557

De boot vaarde van de ene kant van Cochem naar de andere kant. De vaart duurde ongeveer een uurtje. Je kon binnen zitten, waar er regelmatig bediening voorbij liep voor een drankje en een versnapering. Of buiten waar je toch net wat mooiere foto’s kon maken van het prachtige uitzicht. Op de eerste foto zie je de Burcht van Cochem, deze bezochten we vorig jaar, ook een aanrader mocht je ooit een keer in de buurt zijn.

DSC09568     DSC09573 (1)

Na de bootvaart doken we nog onze favoriete lunchroom binnen voor een laatste gebakje en een kop thee. Daarna reden we naar huis, helaas een flinke opstopping gehad waardoor we ruim een uur later thuiskwamen dan gepland, maar dat vonden de kinderen helemaal niet erg… 🙂

Feestje!!

Een paar dagen later werd mijn man 39 jaar! Poeh als ik dat zo schrijf lijkt het al heel wat 🙂 Hij nodigt altijd alleen zijn familie en mijn familie uit voor een etentje en dit keer bij ons thuis. We maakten verschillende soorten pasta en als toetje maakte ik twee taarten, chocolade-truffel-lollies en gezonde bonbonnetjes met wat jelly beans erbij.

IMG_0013

Viel goed in de smaak en ik was helemaal trots op mijn Frambozen-chocolade-slagroomtaart. Mijn man bleef me maar complimenten geven… ik was helemaal in love 😉

IMG_0017   IMG_0015  IMG_0010

Van de kinderen (en mijzelf) kreeg hij een dag en nacht in Phantasialand, Duitsland. Normaal gesproken hebben we een veel kleiner cadeau namens de kinderen, maar omdat we een Eftelingabonnement hebben (waar we na de zomer mee willen stoppen) konden we nog gebruik maken van een mooie actie. Van mij kreeg mijn man een weekendje weg, en dan twee nachtjes op de Utrechtse Heuvelrug in een ECO hotel. O nu al zin in 🙂

Phantasialand!

Vorig weekend was het zover en vertrokken we naar Phantasialand!! Jeuj! Rond 16.00u kwamen we aan in ons hotel en kregen we gratis entreekaarten voor de laatste uurtjes op het park. De kinderen kregen aan de receptie nog een waterzak met clip voor aan de broekriem en op de kamer lag een t-shirt voor mijn dochter en een kussentje. Mijn zoon telde al als volwassene dus kreeg dit niet, maar dat vond hij geen ramp, hij voelt zich ook echt al heel volwassen 🙂 (lees: puber) Nadat we de spullen op de kamer hadden gelegd en erachter kwamen dat we uitzicht hadden op het park, gingen we snel het park in. Hier genoten we enorm van en van het regenachtige weer dat was voorspeld, was niets van uitgekomen gelukkig.

DSC09719   DSC09753    DSC09712

Om 18.30u hadden we in het hotel gereserveerd voor een Afrikaans-buffet. Nou dit was echt geweldig lekker! Er was een kinderbuffet met kindergerechten, maar ook met veel groente, fruit en natuurlijk een chocoladefondue hmm. Bij de grill kon je Zebra, Hert, Struisvogel, Krokodil, Rund, Varken en Zalm bestellen. Nu houd ik zelf niet zo van Zebra, Hert, Struisvogel, Krokodil en Hert, alleen van het idee al sla ik over, maar mijn man maak je hier heel erg blij mee. Omdat dit mijn eerste dag was van mijn behandeling tegen Candida en ik nog veel maagklachten had, deed ik rustig aan, maar jeetje wat was het lekker allemaal. Naast de grill hadden ze nog drie buffetten met typische Afrikaanse gerechten en tussendoor ook meer de gangbare gerechten die bij iedereen bekend zijn. Tijdens het eten kwam een Afrikaanse groep zingen en dansen in het restaurant, ze namen mijn dochter en mij bij de hand en mijn dochter begon mee te dansen maar wist niet wat haar overkwam. Ze had grote verbaasde ogen, maar bleef toch meedoen, was zo schattig! Ik ging erbij zitten en maakte foto’s.

DSC09673

Na het eten liepen we langs de speelhal, natuurlijk wilden de kinderen even klouteren, slingeren en spelen (papa en mama eigenlijk ook)

De volgende ochtend stonden we al op tijd naast ons bed en gingen we in het hotel ontbijten. Dit was net als het diner, ontzettend uitgebreid en erg lekker!

DSC09701

Vervolgens doken we het park weer in. Bijna alle attracties hebben we gehad, daarnaast boften we nog steeds met het goede weer en was het niet overvol druk in het park. Wat ons opviel, was dat het bij de eetkraampjes erg druk was, maar toen we de prijzen zagen begrepen we dit al gauw. Alles werd vers gemaakt en had een vriendelijker prijsje dan bij de Efteling. Het park is goed onderhouden en de attracties zijn erg leuk.

DSC09896
We hebben alle vier even touwtje gesprongen, was leuk!
DSC09919
Hotel Tartuf
DSC09825
Lekker wandelen in het park
DSC00050
Natuurlijk op de foto met Drago!
DSC00035
Een van de vele prachtige shows die we hebben gezien

DSC09735   DSC09746 (1)

En papa wilde een foto grapje maken met de python 🙂 We hebben zoveel gezien en zoveel gedaan, het was een geweldige beleving en we zouden zo nog een keertje terug willen gaan. Uiteraard konden we niet naar huis voordat we een kijkje hadden genomen in een winkel op het park. Nou, het is niet bij alleen kijken gebleven hoor 😉 we gingen alle vier met een Phantasia-beker het park uit haha.

En dit is mijn beker geworden: Een theebeker van de attractie Maus au Chocolat

IMG_0185
Helemaal happy met mijn theebeker 🙂

De rest van de dagen…

Dit waren onze uitstapjes en wat was het heerlijk zeg! Verder hebben we geen vrij gehad tijdens de meivakantie en was het op het werk behoorlijk druk, ik werk nog niet mijn volledige dagen, maar naast het bloedprikken hadden we ook nog OR-trainingen met taart hmmm… (helemaal niet vervelend)  En stond de agenda gewoon vol met afspraken, ook bleven de kinderen twee nachtjes logeren bij mijn zus en voor de rest heb ik mijn rust genomen.

Gisteren en vandaag van het zonnetje genoten, meteen maar in de tuin gewerkt, hebben al een kleurtje gekregen 🙂 En morgen staat er een high tea op het programma met mijn schoonfamilie en een etentje met mijn familie yummie!

Heb jij gezellige plannen voor morgen? Of hoop je zelf lekker in de watten te worden gelegd? Een hele fijne moederdag!

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *