Tip: Printable weekmenu

Tip: Printable weekmenu

Als ik mijn week niet goed begin met het organiseren van een weekmenu en een boodschappenlijstje, dan weet ik al dat ik heel de week achter de feiten aan ga lopen. Dus ja ik weet het, is best erg, maar bij mij hoort een goede planning.

Op zondag bespreek ik met mijn man wat we willen eten en aan de hand van receptenboeken, de aanbiedingen en de agenda erbij, plan ik zo onze week in. We proberen om iedere week/ om de week, 1 nieuw recept te maken en als dat goed bevalt schrijf ik het recept uit en maak ik een foto. Altijd handig, mochten we inspiratieloos zijn 😉 De aanbiedingen houd ik ook in de gaten, altijd leuk om te besparen toch?! Wij eten veel biologisch en ik bestel regelmatig vanuit Amerika, dus als ik daar een beetje op kan besparen dan doe ik dat graag. Uiteraard kan bij het maken van een weekmenu de agenda niet ontbreken. Op welke dagen heb ik meer/ minder tijd om te koken of hebben we etentjes? Daar houden we rekening mee. In principe plannen we voor 5/6 dagen een weekmenu in. Uit ervaring blijkt dat er altijd nog wat overblijft, maar ook om zo wat ruimte te creëren voor spontane etentjes.

Eerst werkte ik altijd met losse vellen papier. Deze raakte ik dan weer kwijt of vergat ik dan 🙁 Niet echt handig dus…

Op de blog van Foodquotes vond ik deze printable weekmenu’s met een boodschappenlijstje eraan. Top! Nu hangt de weekmenu in de keuken en het boodschappenlijstje zit in mijn portemonnee. Ik werk er nu een aantal weken mee en tot nu toe moet ik zeggen dat dit heel erg fijn werkt. Doordat het boodschappenlijstje standaard in mijn portemonnee zit, vergeet ik het nooit meer om mee te nemen haha. Maar ook super handig als ik nog iets nodig heb, kan ik het er zo bij schrijven en ben ik altijd up-to-date 😉

Hoe plan jij je weekmenu in?

 

 2 thoughts on “Tip: Printable weekmenu”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *