Suikervrije (zonder geraffineerde suikers) Honingmuffins

Suikervrije (zonder geraffineerde suikers) Honingmuffins

 

Honingmuffins mét nog meer honing erover heen hmm! Dit recept heb ik al een aantal jaren en blijft nog steeds een van mijn favoriete ontbijtjes zonder geraffineerde suiker. En super makkelijk om te maken. Ik at ze vanmorgen alle drie en nam daarnaast nog een groene smoothie van spinazie en appel. Een rare combinatie zo met de honingmuffins, maar ik wilde mijn groente inname even een booster geven. En het duurde nog even voordat ik de honingmuffins kon aanvallen, ik vind ze namelijk koud het lekkerste. (Sorry, geen foto van de smoothie. Ik had ’em al op voordat ik erachter kwam dat ik nog een foto moest maken)

Honingmuffins

Ingrediënten voor 3 muffins:

  • 50gr boekweitmeel
  • 50gr geurloze kokosolie
  • 50ml honing
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 ei
  • snufje zout

Meng alle ingrediënten in een kom. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en laat ze in 20 tot 25 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven van 175 graden. Dit beslag is voor 3 muffins. De muffins even laten afkoelen en dan eventueel besprenkelen met honing.
Dit maakt voor mij het recept helemaal af. Vroeger vond ik honing op brood zo ontzettend lekker, de honing zoog zich in het brood en werd dan wat vaster of hoe zeg je dat, harder? Dat gebeurde ook met deze muffins…zalig!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *