Suikervrije gevulde notencake met vanille kwark & honing

Suikervrije gevulde notencake met vanille kwark & honing

 

Afgelopen weekend kon je mij bijna alleen maar in de keuken vinden. Bakken, koken, nieuwe recepten uitproberen, zelf iets in elkaar flansen wat dan een heerlijk recept als resultaat geeft…heerlijk dat is echt een van mijn methodes om mijn hoofd leeg te maken. Sinds een paar weken eet ik suikervrij, althans zonder geraffineerde suikers en dat bevalt mij -verrassend genoeg- best wel goed eigenlijk. Ik voel me lichter, lekkerder in mijn vel en krijg steeds meer energie. Dus ben ik gemotiveerd in de keuken. Zo kwam er onder andere het onderstaande recept uit. Erg lekker als ontbijt en vult goed.

 

GEVULDE NOTENCAKE MET VANILLE KWARK & HONING

 BENODIGDHEDEN
* 1 banaan
* 2 eetlepels (met kop erop) boekweitmeel
* 1 theelepel kaneel
* 3 eetlepels (met kop erop) haverzemelen
* 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder
* 1 flinke hand gehakte noten (ik gebruikte amandelen, pecan- & cashewnoten)
* 2 eetlepels hazelnootpasta (Horizon biologische notenspread, geen chocopasta)
* snufje zout
* beetje (kokos)olie om bakblik in te vetten
* mespuntje gemalen vanille
* 2 eetlepels magere kwark
* 1 theelepel honing

BEREIDING
* Prak de banaan in een kom en hak de noten in stukjes
* Verwarm de oven voor op 200 graden
* Voeg alle ingrediënten toe en meng goed, het is een stevige massa
* Vet een bakblik in met de (kokos)olie en vul het bakblik met het mengsel
* 20 tot 25 minuten in de oven en af laten koelen
* Meng de gemalen vanille met de magere kwark
* Garneer met de vanille kwark en de honingGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *