Scones (vrij van geraffineerde suikers en lactosevrij)

Scones (vrij van geraffineerde suikers en lactosevrij)

Scones, je kan me er tegenwoordig voor wakker maken! Wat een ontzettende lekkere vervanger voor brood! Dit gerecht is zo makkelijk, dat je het zelfs op een doordeweekse dag kunt maken. 5 minuten voorbereiden en 12 minuten in de oven that’s it!

foto (17)

 

Ingrediënten:

  • 250gr speltmeel of bloem (ik gebruikte speltbloem)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • 4 eetlepels lactose vrije melk (natuurlijk kan je ook gewone melk gebruiken als je geen lactose intolerantie hebt)
  • 55gr roomboter op kamertemperatuur
  • eventueel een bakring

      

 

Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng alles in een kom en kneed tot je een mooie deegbal hebt. Is het deeg te droog voeg dan nog een heel klein beetje melk toe, is het deeg te nat voeg dan nog een beetje meel/ bloem bij. Mocht je zin hebben in zoete scones, meng dan een klein handje aardbeien of stukjes appel met kaneel er doorheen. Heb je juist meer zin in hartige scones, meng dan wat geraspte kaas, ui, ham er doorheen. Anders het deeg gewoon zo laten. Verdeel het deeg in vieren voor grote scones of in zessen voor kleinere scones.  Leg ze op een bakpapier. Als je een bakring hebt, kan je hierin het deeg vormen tot platte rondjes. Heb je geen bakring, maak dan balletjes van het deeg en druk ze plat. Doe de scones in de oven en laat ze in zo’n 12 minuten bakken. Smakelijk!

foto 4 (4)

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *