Pasta pesto

Pasta pesto

Er zijn soms van die dagen dat je voor makkelijke gerechten gaat, bijvoorbeeld door je te drukke agenda, krappe budget, je niet lekker in je vel zit of gewoon daarom. Voor ons gezin heb ik dan ook altijd een aantal gerechten achter de hand. Op nummer 1 staat Pasta Pesto met pijnboompitten en een beetje kaas. In de tijd dat mijn vader ziek was en anders is gaan eten (alleen maar biologisch, geen suiker, geen vlees e.d.) wilden wij altijd met die gerechten mee eten, als wij bij mijn ouders waren, zodat mijn moeder niet apart hoefde te koken en wij het veel gezellig vonden als we met z’n allen het zelfde aten. Dan daarbij wilde ik zelf ook deze recepten uitproberen, deze Pasta Pesto is hier een voorbeeld van. Onze kinderen vinden dan ook alleen maar deze pasta lekker en niet een Pasta Pesto die bereid is met witte spaghetti. Dus deze mama ook blij 🙂

Bereiding is echt heel makkelijk. Ik kocht voor dit recept speltpasta, pijnboompitten en pesto. Dit deed ik bij Ekoplaza, maar bij AH heeft ook goede en lekkere speltpasta.

foto (251)

De pasta bereid je zoals op de verpakking beschreven staat, daarna afgieten en de inhoud van het potje met pesto toevoegen. Goed mengen en dan een flinke hand pijnboompitten erbij gooien. Dit is zo’n heerlijk én makkelijk gerecht en om hem nog lekkerder te maken doe ik er altijd nog een handje (nou ja een flinke hand 😉 ) geraspte kaas bij.

foto (249)

Dit was één van mijn makkelijke gerechten waarvan ik de ingrediënten eigenlijk altijd in de voorraadkast heb staan. Heb jij ook vaste ingrediënten in jouw voorraadkast staan om snel iets op tafel te zetten?



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *