Lekkere & makkelijke Tonijnpasta

Lekkere & makkelijke Tonijnpasta

Deze pasta is zo lekker en zo makkelijk om te maken, dat ik deze ingrediënten altijd op voorraad heb. Ooit dit recept voor de eerste keer gegeten bij een van mijn schoonzusjes en sindsdien een favoriet gerecht bij ons in huis.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 a 2 blikjes tonijn (het liefste in olie)
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten + de olie gebruiken die in het potje zit
  • 1 potje geroosterde paprika’s (ook heel makkelijk zelf te maken)
  • 1/2 potje groene olijven
  • 1/2 potje zwarte olijven
  • 1/2 zak pasta penne
  • geraspte oude kaas (optioneel)

Bereiden:

Bereid de pasta zoals op de zak beschreven staat. Ondertussen snijd je alle overige ingrediënten klein en gooi je alles bij elkaar in een grote pan.

Zodra de pasta gaar is voeg je die bij in de pan en laat het nog even op een klein vuurtje warmen. De smaken worden dan ook overgebracht in de pasta.

Voeg nog eventueel wat oude kaas toe en ik zeg smakelijk eten!

 

Natuurlijk heb je gemerkt dat je nog wat overhoudt aan ingrediënten. Hier kan je de komende dagen volop van genieten in een salade of maak er een olijven- of zongedroogde tomaten- tapenade van. Zelf vind ik het ook erg lekker in een tosti samen met tonijn of kaas. Als je ook nog wat van de tonijnpasta overhoudt, is dit ook heerlijk als koude pasta salade voor bij de lunch!

Mocht je liever een gezondere pasta eten, kies dan voor volkoren- of speltpasta.

Het liefste kook & bak ik met verse producten, maar ik vind het ook handig sommige producten op voorraad te hebben.

Heb jij ook van dit soort recepten; waarvan alle ingrediënten al in de voorraadkast staan?

 

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *