IJsbonbonnetjes (gluten-, lactose- en suikervrij)

IJsbonbonnetjes (gluten-, lactose- en suikervrij)

Er was mij gevraagd om iets lekkers te maken voor iemand die geen gluten, lactose en bepaalde zoetmiddelen mag hebben. Na lang denken, dacht ik; waarom niet gewoon een bonbonnetje. Is een lekker hapje en altijd feestelijk. Om het bonbonnetje een zoete smaak te geven kwam ik uit op een banaan, wat heel goed werkt. Dit recept heb ik eerst uitgeprobeerd op een verjaardag en daar kreeg ik leuke reacties op. Zo vond mijn moeder bijvoorbeeld dat dit bonbonnetje naar ijstruffels smaakte van vroeger (ik weet niet of deze nog steeds in de winkel verkrijgbaar zijn, maar wij waren er vroeger als kind dol op)
Benodigdheden:

– 70gram geurloze kokosolie

– 3 tot 4 dessertlepels witte amandelpasta (ik gebruik de amandelpasta van Horizon)

– 1 banaan

– raw cacaopoeder

– noten naar wens (ik gebruik hazelnoten en walnoten)

– rijstwafel in kleine stukjes kruimelen

– eventueel cacaonibs

– siliconen bonbon vormpjes
Dit is echt een op-gevoel-recept. Je moet tussendoor even proeven of de smaak naar wens is. (dit doe je waarschijnlijk al wel, maar toch wil ik het even vermelden) Zo vind ik de kruimels rijstwafel super lekker in dit recept, maar misschien geef jij de voorkeur aan alleen met nootjes of rozijntjes of helemaal niets. Dus tussendoor even met je vinger door de chocolade gaan 😉 (vind je vast niet erg)

Hoe maak je de bonbonnetjes:

Smelt de kokosolie in een pannetje en haal het pannetje van het vuur.

Voeg de amandelpasta, de banaan en de cacaopoeder toe.

Mixen in een blender of met de staafmixer

Even proeven of de smaak goed is, anders nog wat cacaopoeder toevoegen.

Verdeel het mengsel over de bonbonvormpjes (mocht je nog wat over houden dan kan je het mengsel in een plastic zakje doen, goed plat drukken en een knoop er in leggen, dan heb je een reepje chocolade)

Leg de nootjes bovenop of meng het in het chocolade mengsel. En als je er kruimels rijstwafel in doet, dat eerst even in een bakje mengen.

Zet het 30 minuten in de vriezer en klaar zijn je ijsbonbonnetjes

Fijne woensdagmiddag!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *