Healthy Crispy Chocolate Fudge Bars (vrij van geraffineerde suikers, lactose en ei)

Healthy Crispy Chocolate Fudge Bars (vrij van geraffineerde suikers, lactose en ei)

 

In de middag als de kinderen uit school komen, dan beginnen we eerst met een lekker glas limonade (ik met water met een smaakje) & iets lekkers erbij. De ene keer geef ik de kinderen iets verantwoords en de andere keer iets wat vol zit van de suikers. Persoonlijk vind ik dat dit moet kunnen. Nu ik minder geraffineerde suikers eet, ben ik overal inspiratie aan het opdoen om voor mezelf ook eens te kunnen snoepen wat niet naar groente smaakt šŸ˜‰ maar naar chocolade hmm…

En dat is gelukt! De Healthy Chocolate Fudge Bars, ik hoop dat jij er ook zo enthousiast over bent als ik! Deze Healthy Chocolate Fudge Bars zijn afgeleid naar een recept dat ik vond opĀ An Oregon Cottage. Een geweldige blog waar je veel inspiratie kunt opdoen betreft gezond eten met makkelijke recepten, DIY projecten, simply Living en organisch tuinieren.

Deze bars zijn helemaal geworden wat ik wilde. De crispy bite van de speltflakes en de quinoapoffs, de hazelnoot-chocoladesmaak hmm… en dan ook nog eens zonder geraffineerde suikers! Ze zijn ook erg gemakkelijk om te maken. Ik heb voor deze bars een siliconenvorm gebruikt, maar je kan ook de ingrediĆ«nten verdubbelen en dan in een ovenschaaltje maken (leg er dan wel een folie of bakpapier in) Ik ben blij en ik hoop jullie ook blij te kunnen maken met dit recept! Enjoy!

Healthy Crispy Chocolate Fudge Bars

Ingrediƫnten voor de speltlaag:

  • 25gr Speltflakes (zonder suiker ik kocht ze bijĀ Ekoplaza speltflakes)
  • 5gr Quinoapoffs
  • 50ml Kokosolie
  • 10ml Honing

Ingrediƫnten voor de fudgelaag:

  • 80gr chocolade zonder geraffineerde suikers (ik kocht dezeĀ Vivani reep)
  • 70ml hazelnootpasta (bijvoorbeeld van Terrasana)

Bereiden

Smelt de kokosolie in een pannetje. Meng in een kom de speltflakes, quinoapoffs, de honing en voeg de kokosolie toe. Meng voorzichtig maar goed door en vul cupcakevormpjes of een ovenschaal (met bakpapier) met dit mengsel. Druk goed aan en laat het hard worden in de koelkast (ongeveer 10minuten). Ondertussen smelt je de chocolade au bain marie in hetzelfde pannetje als voor de kokosolie. Als de chocolade gesmolten is lepel je daar de hazelnootpasta doorheen. Haal de crispy laag uit de koelkast en schenk daar overheen de chocolade fudge. Daarna weer voor ongeveer een uurtje in de koelkast en dan smullen maar!

*Je kunt ze ook in de diepvries leggen, ze zijn dan sneller klaar en waarschijnlijk erg lekker op een warme dag.

foto 3 (6) - kopie

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *