DIY: Leren sleutelhanger

DIY: Leren sleutelhanger

Een paar jaar geleden kreeg ik van mijn schoonzusje heel veel kleine lapjes leer en ik wist niet wat ik ermee wilde doen, tot nu. Ik deed vanmorgen de kastdeur van de boekenkast open en daar ergerde ik aan wat ik zag; overal losse sleutels, een van de buren, van mijn moeder, de fiets en en zo nog een stuk of 5. Ze liggen daar naast elkaar en hebben geen hanger ter herkenning, ik ben eerlijk gezegd al helemaal blij dat ik nog weet welke sleutel van waar/ wie is. Dus project sleutelherkenning is begonnen… ik ga sleutelhangers maken van de lapjes leer van mijn schoonzusje.

In één van mijn knutselkasten vond ik een paar sleutelhanger-ringetjes, ik maakte mijn werktafel leeg en ging aan de slag. In een halfuurtje tijd knutselde ik kei leuke hangers! Super simpel én met een leuk resultaat. Ook erg leuk om dit op een kinderfeestje te maken. 

 

Wat heb je nodig:

  • Lapjes leer
  • Een vel papier en een pen of potlood
  • Sleutelhanger-ringetjes (eventueel van een oude sleutelhanger)
  • Textiellijm die ook geschikt is voor leer
  • Een snijplankje
  • Mesje en een schaar (eventueel een liniaal)
Teken je eigen vorm op een papier en knip uit. Het makkelijkste is als je 1x de vorm tekent en knipt. Dan vouw je het blad dubbel en trek je de vorm nog een keer over. Hiermee zorg je dat beide kanten even groot zijn. Houd wel rekening met een extra stukje tussen de vormen in om het ringetje straks in te doen.
Het ziet er dan zo uit. Nu kan je nog bepalen welke kant je wilt gebruiken.
Snijd met een mesje de vorm uit het lapje leer. Lukt het niet zo goed met een mesje, pak dan gewoon een schaar.
Schuif het ringetje om de vorm heen tot aan het midden.
Als het ringetje zit waar het hoort druppel je de lijm verspreid over één kant van de vorm.
Plak voorzichtig vast en zorg dat je ringetje goed blijft zitten. Knip de hoekjes eventueel wat bij.
Tadaaa… Het resultaat! Super leuk toch?!
Natuurlijk kon ik niet meer stoppen en maakte deze ook nog. Ik vond dit ook wel een geslaagde sleutelhanger. Eentje met een labeltje en een simpel roze kraaltje.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *