DIY: Boekenleggers van Ductape

DIY: Boekenleggers van Ductape

De boekenweek is aan de gang of eigenlijk al weer bijna afgelopen. Als ik aan de Boekenweek denk, dan denk ik aan boekenleggers. En wat is nou leuker dan boekenleggers van papier maken? Nou boekenleggers gemaakt van Ductape! Speciaal voor de Boekenweek leek het me leuk om hiermee aan de slag te gaan. Het voordeel van werken met Ductape in plaats van papier is, dat Ductape veel steviger is, het bestand is tegen ongelukjes (water) en het is weer eens een keer iets anders. Super leuk om dit samen met je kind te maken.

 Lotte is helemaal happy met haar eigen gemaakte boekenleggers.

Hoe te beginnen?

Je hebt nodig:

Een hobbymes setje. Heb je die nou niet in huis gebruik dan een aardappelschilmesje. Maar blijf altijd bij je kind als hij of zij hier mee werkt.

Ductape, in minimaal twee kleurenLiniaal, schaar en potlood

Bakpapier

Gaatjes maker. Een perforator bijvoorbeeld of een apparaatje om gaatjes in je riem te maken

 

1, 2, 3 START

Leg een bakvel op de tafel. Ik koop ze bij de Lidl, daar zitten er 30 van in een rol, super handig. Knip drie stroken Ductape op een lengte die je zelf wenst. Ik knipte drie stroken van ongeveer 15cm. Teken op de derde strook de letters van je naam. Je kan ze uitknippen of uitsnijden. Het voordeel van snijden is dat je mesje niet blijft plakken, dat gebeurt wel bij de schaar. Na een paar letters knippen, plakt de schaar bijna aan elkaar, maar even onder de kraan met een sopje en je schaar is weer als nieuw. En bakpapier is zo fijn, want hierdoor kan je lekker makkelijk werken, je plakt het op en je haalt het er zo weer af.

 

 

Als je de letters uitgeknipt hebt, dan plak je als eerste de twee hele stroken op elkaar. Knip vervolgens de randjes bij, indien nodig. Maak dan bovenin een gaatje en dan kan je er een lintje doorheen halen of een strookje van Ductape, beiden leuk.

Tot slot plak je de letters op en klaar is je boekenlegger voor Boekenweek 2018! Natuurlijk zijn wij door gegaan en maakten we nog boekenmonsters. Zo kan je eindeloos variëren, echt een super idee voor een woensdagmiddag knutsel.

   

 

En dit prachtige, warme, leuke, plaid? Dat maak je gewoon bij mij! Na een workshop van 2 uur, ga jij met zo’n gave eye-catcher naar huis. Kom jij ook een plaid bij mij breien? Dan zit jij er deze winter lekker warmpjes bij!

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *