Basisrecept voor de lekkerste vanille cake

Basisrecept voor de lekkerste vanille cake

 

Al jaren bak ik cakes; vanille cake, chocolade cake, rozijnen cake, appel cake en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het enige wat je nodig hebt voor zo’n lekkere cake is een goed basisrecept en je eigen fantasie. Want als je basis goed is, dan kan je er eigenlijk alle kanten mee op.

Vanmorgen stond ik om 05.15 uur op, ik kon niet meer slapen. Ik lag al een halfuur te woelen en te draaien en dacht aan wat ik beter kon gaan doen, want zo wakker liggen vond ik irritant. Ik droomde nog even weg over het feit dat ik straks (ik heb mijn baan opgezegd) iets eerder op ga staan en ik dan net zoals in Chesapeake Shores (sorry, ik ben echt fan) om 07.00- 07.15 uur een lekker ontbijtje voor het hele gezin klaar heb staan. Dat is mijn ideale beeld in mijn ideale wereld haha, of het er dadelijk ook echt zo uit gaat zien is even afwachten. De intentie is er in ieder geval.

Maar goed, ik dwaal af. Het onderstaande basisrecept gebruik ik nu zo’n 9 jaar en kan eigenlijk niet mislukken. Misschien heb jij ook een fantastisch basisrecept, of al tig recepten op internet gezien, maar zo niet dan bij deze mijn favoriete basisrecept voor een overheerlijke vanille cake:

Wat heb je nodig?

4 eieren

200 gram meel

200 gram suiker

200 gram boter op kamertemperatuur

1 zakje vanille suiker

snuf zout

Een mixer

Een bakvorm (een beetje invetten met wat boter en daarna een heel klein beetje meel in doen zodat de vorm een heel dun laagje meel heeft)

Een voorverwarmde oven op 175 graden

Hoe bereid je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden

Mix de suiker met de boter tot een romige massa (is je boter niet op kamer temperatuur dan even in een pannetje op het fornuis warm maken)

Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door totdat de eieren helemaal zijn opgenomen

Doe het zakje vanille suiker bij de meel en voeg dit geleidelijk toe bij het mengsel en mix goed door. Ik ga altijd net iets langer door totdat ik flinke bellen zie.

Giet dan het mengsel in je bakvorm en schuif in de oven. Na ongeveer 60/ 70 minuten is de cake klaar. Prik er even  met een satéprikker in en als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat de cake even afkoelen en dan smullen maar!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *