A healtier me! Mijn streefgewicht & mijn afvalproces

A healtier me! Mijn streefgewicht & mijn afvalproces

Zoals velen onder ons heb ik voor mezelf ook het ideale streefgewicht plaatje in mijn hoofd. Ik visualiseer regelmatig over mijn ideale plaatje en hoe dichtbij ik eigenlijk al ben; ik in een mooie zomerse korte jurk, mijn haar mooi lang en gestyled en ik voel me gezond. Dit is mijn plaatje en ik ben er niet meer zo ver vandaan, nou ja nog zo’n 7 kilo. In mijn jeugd ben ik altijd slank geweest, maar toen ik het huis uitging veranderde dat enorm en een paar jaar later was ik zwanger van mijn eerste waarbij ik ruim 38 kilo aan kwam… En weer afviel… En weer 10 kilo aan kwam… En met mijn tweede zwangerschap weer ruim 35 kilo zwaarder was… En weer afviel tot 10 kilo boven mijn streefgewicht… Zo nu en dan waren dat er ineens 15 kilo’s en dan weer 10 kilo’s. Twee keer ben ik succesvol afgevallen met de WeightWatchers methode, ben zelfs even een WeightWatchers-coach geweest. Toch lukte het me niet om die laatste kilo’s af te vallen. Niet meer met WeightWatchers, niet met een poging van Sonja Bakker, niet met het schrappen van bepaalde voedingsmiddelen. Het leek wel of de knop in mijn hoofd gewoonweg niet omgezet kon worden…zwaar irritant!

Een beetje dit idee...
Een beetje dit idee…

 

Nu ben ik al een tijdje bezig met mijn gezondheid en dat gaat steeds beter, natuurlijk heb ik ook weleens een dipje gehad of gewoon gegeten waar ik zin in had. Of een week lang niks aan beweging gedaan. Maar langzaam aan begint er een verandering zichtbaar te worden en begin ik het zelfs leuk te vinden om meer te gaan bewegen en beter op mijn eten te letten. Natuurlijk is het op dit moment wel even iets anders, vanwege mijn lichamelijke klachten, en ben ik mede hierdoor al een aantal kilo’s kwijt, maar ik ga door zoals ik een tijdje geleden begonnen ben… en geef niet op. De huisarts heeft mij geadviseerd om meer te variëren betreft eten, om te kijken waar ik op reageer. Ik probeer om zure, hele vettige en suikerrijke voedingsmiddelen te vermijden.

 

 

Heb jij misschien nog tips, adviezen en recepten om zo gezond mogelijk te eten maar zonder deze voedingsmiddelen? Laat dan een reactie hieronder achter, ik ben heel erg blij met nog meer variatie in mijn eetpatroon:D

 

Zó veel leuke jurkjes, ik heb nu al zin in de zomer!
Zó veel leuke jurkjes, ik heb nu al zin in de zomer!

 

 

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *