A Healthier me: Probiotica-kuurtje

A Healthier me: Probiotica-kuurtje

 

images (2)

Onlangs kreeg ik de tip om met probiotica te gaan beginnen, vanwege de antibiotica’s en medicijnen die ik onlangs heb moeten innemen voor mijn maagklachten. Mijn lichaam heeft nogal wat te verduren gehad. Wist je dat zelfs als je gezond, vezelrijk, vetarm en gevarieerd eet, zorgt voor ontspanning, genoeg slaap krijgt, niet rookt en niet al te veel alcohol nuttigt, je darmflora al uit balans kan raken? En dat medicijngebruik (bijvoorbeeld antibiotica of stress), het ouder worden en je omgeving ook van invloed kunnen zijn op je darmflora, waar jijzelf dus niet altijd iets aan kan doen? Probiotica zorgen voor een goede werking van de darmen en helpen bij de ontwikkeling van je immuunsysteem.

Nu was ik al bekend met Yakult, rechtsdraaiende biogarde en danone activa, maar op de een of andere manier vind ik dit altijd lekkerder dan dat ik het idee heb dat het ook daadwerkelijk nut heeft. Maar wie weet, binnenkort heb ik een rondleiding van Yakult en kom ik daar met een andere mening naar buiten 🙂

Sinds een week ben ik begonnen met een probiotica-kuurtje van Orthica, om mijn immuunsysteem een booster te geven. En ik ben erg tevreden, na dit kuurtje stap ik over naar de probiotica-supplementen van Solgar en dan zal het wel weer in orde zijn.

Ik merk trouwens steeds vaker dat mijn lichaam slecht op bepaalde voedingsmiddelen reageert. Ik ben me nu nog meer aan het inlezen op gezonde voeding/ beweging en levensstijl. Maar mijn gewoontes te veranderen vind ik echt het moeilijkste wat er is.

Hoe pak jij dat aan? Ik vervang langzaamaan een aantal producten en gewoontes, en jij? Cold turkey? Of ook rustig aan? En gebruik jij ook probiotica?

probiGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *